Home
De boot
Verslagen
Lelystad-Den Over
Den Oever-Nieuwpoort
Nieuwpoort-Boulogne
Boulogne-Le Havre
Le Havre-Cherbourg
Transport
Cap dÁgde-Cassis
Cassis-Menton
Cala Medici- Ischia
Ischia-Agropoli
Winterstop
Agropoli-Camerota
Camerota-Vibo V.
Vibo Marina
Isola Lipari-Reggio
Reggio-Corfu GR
'Vakantie'
Corfu-Corinthie
Corinth-Aigina
Aigina-Datca
Datca-Marmaris
Cappadocie
Aphrodisias-Pamukkal
Save the Bunnybread!
Camel wrestling
Undsoweiter
Marmaris - Antalya
Antalya- Marmaris
Foto album
Sitemap

Zo,daar zijn we dan!

De afgelopen weken waren chaotisch en druk, het is maar goed dat we werkeloos zijn! Na de leegverkoop van ons huis, ontelbare ritten naar de kringloop en het afvalstation, en de overdracht bij de notaris wonen we vanaf 1 juli dus op de boot, die tot een week geleden in Lelystad-haven lag. En het maakt een behoorlijk verschil of je wat kleding en toiletspullen voor een paar dagen op moet bergen, of je hele hebben en houden moet zien weg te werken op een paar vierkante meter. Maar alles heeft nu min of meer een plek gevonden en we kunnen zowaar dingen terugvinden!

Verder waren de eerste twee weken gevuld met herhaaldelijk afscheid nemen van familie en vrienden, onder begeleiding van de nodige borrels, en de laatste aanpassingen en klussen aan de boot afmaken. Mocht je de uitspraak ‘koop een boot en klus je dood’ nog niet kennen: ik had het niet beter kunnen zeggen! Je hebt het een nog niet afgerond of je kan alweer aan de slag. Onze radar-reflector heeft de verkeerde bevestigingsbeugels, we rijden half Flevoland door om een reddingsvlot te kopen waar we niet twee weken op hoeven te wachten. Nu zal je misschien denken “Waarom koop je dat niet eerder”, maar alles waar –boot- voor of achter staat kost veel geld, en dat was er voor de verkoop van het huis en na de bruiloft even niet ;-).

Daarnaast zaten we met een groter probleem dat onze jongste 2 katten die absoluut niet konden wennen op de boot. We hebben de hulp van vrienden ingeroepen om naar een nieuw huis voor ze op zoek te gaan. Ook al missen we ze verschrikkelijk vinden we het belangrijker om te weten dat ze een goed leven hebben. Dat is uiteindelijk gelukt op 12 juli waardoor we met een gerust hart kunnen vertrekken. Ouwe Nick heeft nergens last van, die is al ingeslingerd en vindt het- tegen alle verwachting in- prachtig op de boot!

Weer een afscheidsborrel en een griepaanval later zijn we op donderdag 17 juli eindelijk Lelystad haven uitgevaren, richting Enkhuizen! Bewolkt, regen, windje 4, en alles gaat naar wens. In de gemeentehaven van Enkhuizen liggen ze vier rijen dik afgemeerd , welkom op de drijvende camping! Wij varen een stukje door en kunnen nog terecht in de Compagnies haven.

  

Vrijdag opnieuw vroeg vertrokken naar Den Oever. Het mediterrane gevoel laat nog even op zich wachten: slagregens, windstoten, wind 5-6 bft. Drijfnat komen we ’s middags aan in de marina …daar komen we erachter dat het weer tot maandag zodanig ongunstig is voor onze tocht richting Den Helder dat we besluiten hier een paar dagen te blijven liggen. We liggen voor het terras, na al die inspanning lonkt het bier, maar we hebben net droge kleren aan als er een enorme knal klinkt en de slang van de boiler gesprongen blijkt te zijn, dus vreesch niet- genoeg te doen! Terwijl we uit onze panties waaien bij het halen van onderdelen blijkt Nick te zijn gaan wandelen. Op het grasveld vlak voor onze ligplaats zien we niets, en nadat we zonder resultaat de haven uitgekamd hebben komen we terug bij de boot. Ligt meneer op 5 meter afstand stralend op z’n rug van een waterig zonnetje te genieten, grmhf. De looplijn gaat dus niet meer af.

 

wjbrands@hotmail.com