Home
De boot
Verslagen
Lelystad-Den Over
Den Oever-Nieuwpoort
Nieuwpoort-Boulogne
Boulogne-Le Havre
Le Havre-Cherbourg
Transport
Cap dÁgde-Cassis
Cassis-Menton
Cala Medici- Ischia
Ischia-Agropoli
Winterstop
Agropoli-Camerota
Camerota-Vibo V.
Vibo Marina
Isola Lipari-Reggio
Reggio-Corfu GR
'Vakantie'
Corfu-Corinthie
Corinth-Aigina
Aigina-Datca
Datca-Marmaris
Cappadocie
Aphrodisias-Pamukkal
Save the Bunnybread!
Camel wrestling
Undsoweiter
Marmaris - Antalya
Antalya- Marmaris
Foto album
Sitemap

20 juni '09. Gouvia Marina, Corfu GR

Om 11:30 staat Maaike ineens voor onze neus! Geweldig om elkaar weer te zien. Maaike heeft de avond ervoor de bruiloft van Shiva en Shandy bijgewoond en is dus niet helemaal fris haha, maar dat komt vanzelf goed. Nadat we haar hebben uitgehoord over bruiloft, vrienden etc en kado's en lekkere dingen hebben ontvangen gaan we zwemmen. 's Avonds gaan we uit eten bij een kleine Griekse taverna, die achteraf 'Zorba's' blijkt te heten! Een groter cliche bestaat bijna niet, maar het eten is voortreffelijk.
Vlak naast ons liggen Banu en haar hond Ada, die op ons advies naar Gouvia marina zijn gekomen omdat ze hier de boot veel beter (en bewaakt) kan achterlaten voor haar vertrek naar de USA.

Ada laat zich rondrijden in een winkelwagentje en is al veel vrolijker. Een plaatselijke dierenarts regelt intussen het transport voor de hond met het vliegtuig, de medicatie etc. We gaan een avond bij Banu borrelen en naast zeer nuttige tips over haar geboortestreek Marmaris horen we ook dat ze een prachtig appartement heeft in hartje Istanbul wat ze wel verhuren wil, klinkt goed!

Op 25-06 varen we naar Kalami bay en gaan daar ankeren. Het is een prachtige, hete dag en met uitzicht op het strand duiken we het water in. We voeren de vissen; met tientallen tegelijk eten ze het brood uit je hand en springen zelfs het water uit! De volgende dag valt de regen echter met bakken uit de hemel. Om 13:30 als het eindelijk ophoudt varen we terug naar Gouvia.

29-09. Ag. Stefanos baai

Ook Maaike is gecharmeerd van deze baai. Tussen de zeilboten ligt een fors uitgevallen motorboot. Opeens breekt er paniek uit; De boot drijft af, en de eigenaren zijn nergens te bekennen. WJ en nog een aantal anderen varen er met de bijboot heen om te proberen de boot tegen te houden voordat deze aanspoelt in Albanie! Wat later zien we twee mensen rennen over de kade naar hun dingy, aangekomen bij hun boot kan een bedankje er nauwelijks af en vertrekken ze meteen...

Ook Kassiopi in het noordoosten van Corfu bezoeken we. Als we rond een uur of 20:00 naar de wal gaan met de bijboot blijkt het plaatsje groter en toeristischer dan gedacht. We eten heerlijk in een restaurant met uitzicht op de baai en worden vriendelijk geholpen door een ober die Maaike blosjes op de wangen bezorgd ;-)

De rest van de dagen vullen zich met zwemmen, boot poetsen, het bewonderen van de laatste Speedo- mode, wijn en genieten van de zon.

Zaterdagochtend om 07:30 zwaaien we Maaike uit die met de taxi naar het vliegveld gaat, vandaag nog wat laatste klussen verrichten en dan zijn ook wij klaar voor vertrek!

Voor de liefhebbers: www.symaltesefalcon.com

 


 

wjbrands@hotmail.com