Home
De boot
Verslagen
Lelystad-Den Over
Den Oever-Nieuwpoort
Nieuwpoort-Boulogne
Boulogne-Le Havre
Le Havre-Cherbourg
Transport
Cap dÁgde-Cassis
Cassis-Menton
Cala Medici- Ischia
Ischia-Agropoli
Winterstop
Agropoli-Camerota
Camerota-Vibo V.
Vibo Marina
Isola Lipari-Reggio
Reggio-Corfu GR
'Vakantie'
Corfu-Corinthie
Corinth-Aigina
Aigina-Datca
Datca-Marmaris
Cappadocie
Aphrodisias-Pamukkal
Save the Bunnybread!
Camel wrestling
Undsoweiter
Marmaris - Antalya
Antalya- Marmaris
Foto album
Sitemap

Een greep uit de gebeurtenissen en activiteiten van de afgelopen maanden:

Op 13 februari gaat de Beaver II het water uit. Het contract dat we afsluiten  geeft aan dat we twee maanden op het droge zullen staan voor een meerprijs  van  € 51. We willen slechts 2 weken het water uit maar dat kost ons € 998,-! De keus is snel gemaakt …. Met  de bootkraan worden we neergezet op een drukke plek naast een enorm motorjacht . Elke ochtend  begint om 07:00 met het geluid van een schuurmachine, de Turkse radio en een hoop geschreeuw over en weer. We werken stevig door aan het onderwaterschip en na ruim 2 weken op deze lokatie hopen we vurig dat we met het nodige smeekwerk en geslijm bij de dames van  het  kantoor misschien weer het water in mogen? Het lukt nog ook. Onze redding is het feit dat ze ruimtegebrek hebben en dat we nogal in de weg staan. Op maandag 1 maart is de Beaver II weer waar ze thuishoort: in het water!

 Eva’s verjaardag op  21 maart en Rick’s verjaardag op 18 maart besluiten we gezamenlijk te vieren op de 20e. Op zaterdag avond gaan we met een gereserveerde dolmus naar restaurant Cihan Ocakbaçi waar we ons met  14 personen tegoed doen aan de heerlijke meze(gevarieerde voorgerechten) , versgebakken pide( brood), kebab, salata, kirmizi sarap(rode wijn), Efes bier en een verjaardagstaart met opschrift ’RICK  ANT  EVA’!   21 maart doen we het nog eens dunnetjes over op de boot  die WJ versierd heeft met ballonnen. Met een stralende zon aan de hemel luid ik een nieuw jaar in.. zie foto’sVerjaardag Eva

Tijdens de wintermaanden is er verschrikkelijk veel regen gevallen, er kwam geen eind aan. Ook werd Marmaris geteisterd door flinke windhozen en stormen. Omdat het leven op een boot dan niet echt aangenaam is zoekt iedereen zoveel mogelijk uitvluchten om van boord te kunnen, bij voorkeur naar een verwarmde droge ruimte. Favoriet is natuurlijk onze bar: wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van de gemeenschap, de laatste roddels horen, je verdriet verdrinken, darten, biljarten of gewoon met een fles water erbij lekker kletsen – It’s the place to be. Vrijdag avond is er karaoke. De personeelskantine waar de kachel nu op 10 staat wordt donderdag voor het line- dancen gebruikt en maandag  voor de pubquiz. In de bibliotheek worden woensdag  jam sessies gegeven, vaak vooraf gegaan door een ‘potluck dinner’ waarbij iedereen een gerecht meeneemt.

 

 Er is een liferaft demonstratie in het zwembad gegeven. Zondag avond is film night met gratis popcorn van de grote baas Dermokan. Er zijn voorlichtingsavonden over de verschillende routes die men kan gaan varen vanuit Marmaris. Maandag- tot zondag ochtend is er pilates les in de Gym. Eens in de maand als het weer het toelaat spelen we jeu de boule op het terrein.  Bowlen op dinsdag en woensdag, kortom we houden een agenda bij. Help bruintje de winter door!  Zie foto's Sinterklaas en WJ, en Undsoweiter.

                                                 
                                                                      

In Netsel marina liggen onze vrienden Simon en Marcella van de Yucatan, en Thomas en Ulrike(DE) van ‘Sunsula’ die we hier tijdens de winter hebben leren kennen. Thomas en Ulrike zijn beide beroeps musici , en in samenwerking met de marina hebben ze het ‘Open air spring festival’ georganiseerd. Er zijn optredens van de ‘Swinging Netsel Mariners’ die uit liveaboards bestaat,  een Turkse folklore dansgroep, een Braziliaanse Capoeira groep, en de topattractie is de enorm populaire Turkse band Grup Artik Sevmeyecem: muziek uit Anatolie. Als die beginnen te spelen staat ineens het hele plein vol dansende  Turken van alle leeftijden. Zie foto's Music festival

wjbrands@hotmail.com